14. életévét be nem töltött személy nem kölcsönözhet kerékpárt.

A Miskolc Bike bérkerékpárok Miskolc Város közigazgatási határain belül használhatók.

 

Regisztráció

A Miskolc Bike rendszer használatához regisztráció szükséges, mely a www.mibike.hu oldalon, a regisztrációs lehetőséggel rendelkező Miskolc Bike kölcsönző állomások vezérlő oszlopánál végezhető el. Ezen Miskolc Bike kölcsönző állomásokat megtalálja a vezérlő oszlop „Kölcsönző állomások” menüpontja alatt, illetve a honlapon.


Jegyvásárlás

A regisztráció után a kerékpárkölcsönzéshez a Miskolc Bike rendszerhez való hozzáférést biztosító jegyet kell váltania, melyet szintén megtehet a www.mibike.hu weboldalon, a telepített bankkártya elfogadóval és regisztrációs lehetőséggel rendelkező Miskolc Bike kölcsönző állomások vezérlő oszlopánál bankkártya használatával. A jegy az Ön által kiválasztott időtartamig érvényes. Ez az időtartam lehet 1 naptári nap, 3 naptári nap, vagy 7 naptári nap. Az érvényes jegy egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a felhasználót melynek kölcsönzési időtartama maximálisan 10 óra lehet alkalmanként.

Jegy ára
Napijegy 350 Ft
3 napos jegy 700 Ft
Hetijegy 1.200 Ft

Kölcsönzés díja

Minden megkezdett, új kölcsönzés első fél órája a megvásárolt, érvényes jeggyel ingyenes.

Az első fél óra után, minden megkezdett fél óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül.

Kölcsönzés díja
0-30 perc ingyenes
30-60 perc 200 Ft
60-90 perc 250 Ft
90-120 perc 300 Ft
Minden további megkezdett félóra 350 Ft

A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet. Ha 10 órán belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza bármelyik dokkolóba, a kerékpárt eltűntnek nyilvánítjuk és kerestetni fogjuk.


Kölcsönzés PIN kóddal

Kölcsönzést regisztráció és jegyvásárlás után tudunk kezdeményezni. A „Kölcsönzés PIN kóddal” menüpont kiválasztása után adjuk meg a 8 számjegyből álló kódot, majd ennek elfogadása után adjuk meg a kiválasztott kerékpár sorszámát. Ezt a dokkolóról tudjuk leolvasni. Ezután a kiválasztott dokkoló hang és villogó fényjelzéssel jelzi, hogy a kerékpár kihúzható a dokkolóból. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár használatba vehető. Ha ez nem történik meg, a dokkoló visszazárja a kerékpárt. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.), az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.


Mit tudok a vezérlőoszlopon csinálni PIN kóddal?

  • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés: Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
  • Hibajelzés: Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.